Stort je op je toekomst

Allround betontimmerman

Over de opleiding

Allround betontimmerman - 25085

Startdatum opleiding

Deze opleiding gaat weer van start op 28 augustus 2024

Houd jij niet van stilzitten en ben je altijd in beweging? Wil jij leren hoe je complexe betonelementen vorm geeft en op de bouwplaats plaatst? Dan is de opleiding Allround betontimmerman wat voor jou. 

Tijdens de opleiding Allround betontimmerman leer je wat het werk in een betonfabriek inhoud, je werkt zelfstandig op diverse productielijnen binnen de betonfabriek. Jouw werkzaamheden aan een productielijn bestaan uit: tekeninglezen, mallen en bewapening maken, beton storten en afwerken. Je leert complexe betonelementen vorm te geven en op de bouwplaats te plaatsen. Ook leer je om werkzaamheden voor te bereiden en minder ervaren collega's te begeleiden. 

Omdat niet iedereen in staat is om een gehele opleiding met voldoende resultaat af te ronden, is de opleiding opgebouwd volgens het principe van LLO = Leven Lang Ontwikkelen. Dat betekend dat de opleiding in meerdere kleine onderdelen is opgesplitst. Elk onderdeel kun je apart doorwerken en examen voor doen. Behaal je een voldoende voor het examen, dan krijg je een officieel MBO certificaat voor dat onderdeel. Behaal je geen voldoende voor een onderdeel, dan kom je in aanmerking voor een officieel erkende Praktijkverklaring. 

Je kunt dus de verschillende losse onderdelen 'stapelen' en uiteindelijk als je alle onderdelen hebt doorlopen en voldoendes hebt behaald voor al je (praktijk)examens en generieke vakken: Nederlands, Rekenen en Burgerschap, in 3 jaar je niveau 3 diploma halen. Ben jij voldoende gemotiveerd? Dan is het mogelijk om versneld een diploma te halen. 

 

Opleidingsvorm

BBL leerweg

Beroeps Begeleidende Leerweg. Je volgt het programma van 4 dagen werken bij een van de aangesloten betonbedrijven en 1 dag theorie. Daarnaast heb je periodiek een lesweek met afwisselend theorie en praktijk.

Kosten

€ 0,00

Voor jou zijn er aan de opleiding geen kosten verbonden. PBO betaalt de opleiding, zorgt voor leermiddelen, een laptop, gereedschappen en je ontvangt ook PBO werkkleding.

Niveau

Niveau 3

Heb je een vmbo diploma Kader of Gemengde Leerweg, dan stroom je in op niveau 3: Allround betontimmerman.

Opleidingsduur

3 jaar

Je kunt in 3 jaar alle onderdelen doorlopen en een niveau 3 diploma halen. Ben jij voldoende gemotiveerd? Dan is het mogelijk om versneld een diploma te halen.

Als allround betontimmerman kun je

Betonwerk uitvoeren

Maatwerk (tekeningen vertalen in werk)

Bekistingen maken en plaatsen

Beton verwerken

Ontkisten en demonteren

Betonwerk uitvoeren

Maatvoeren

Prefab elementen plaatsen en zekeren

Betonwerk uitvoeren

Verdeelt verkzaamheden en begeleidt collega's

Bewaakt kwaliteit

Controleert op naleving van voorschriften

Bewaakt voortgang

Rapporteert aan leidinggevende

Diploma's

Allround betontimmerman

Betonvereniging

Basiskennis

Na het afronden van een betonopleiding, ontvangt iedere deelnemer een certificaat. 

Praktijkverklaring

Voor sommige mensen is het behalen van een mbo-diploma of mbo-certificaat een brug te ver. Praktijkleren met de praktijkverklaring biedt dan uitkomst: kortdurende scholing voor eenvoudige werkzaamheden, die de medewerker volledig op de werkvloer kan aanleren.

Deze leerweg is bedoeld voor medewerkers zonder startkwalificatie of met startkwalificatie als verder leren lastig is. De medewerker ontvangt een praktijkverklaring voor de geleerde werkprocessen. 

Mbo-certificaat

De opleiding is in meerdere kleine onderdelen opgesplitst. Elk onderdeel kun je apart doorwerken en examen voor doen. Behaal je een voldoende voor het examen, dan krijg je een officieel MBO certificaat voor dat onderdeel. Behaal je geen voldoende voor een onderdeel, dan kom je in aanmerking voor een officieel erkende Praktijkverklaring.

Mbo-diploma

Als alle onderdelen zijn doorlopen en voor alle (praktijk)examens en de generieke vakken (Nederlands, rekenen en burgerschap) een voldoende is behaald, kom je in aanmerking voor een officieel erkend MBO diploma. 

Inschrijven voor de opleiding

Allround betontimmerman

Persoonlijke informatie
Adresgegevens
Contacgegevens
Vooropleiding
Gewenste opleiding
Vraag of opmerking

PBO is een samenwerking van