Stort je op je toekomst

Betontimmerman

Over de opleiding

Betontimmerman - 25125

Startdatum opleiding

Deze opleiding gaat weer van start op 28 augustus 2024

Jij kunt zelfstandig en in teamverband werken op diverse productielijnen en hebt een goed constructief inzicht. Jij weet hoe je mallen en bewapening moet maken, hoe je beton moet storten en dit perfect kunt afwerken. Is dit jouw toekomst? Kies dan voor de opleiding betontimmerman! 

Als betontimmerman werk je zelfstandig en in teamverband op diverse productielijnen binnen de betonfabriek. Een productielijn bestaat uit mallen en bewapening maken, betonstorten en afwerken. Daarnaast werk je aan eenvoudige en licht complexe betonelementen. Ook leer je hoe je de betonelementen op de bouwplaats moet plaatsen.

Jij verwerkt beton tot prefab betonproducten zoals wanden en vloerelementen voor gebouwen, betonbalken, trappen en bordessen.

Omdat niet iedereen in staat is om een gehele opleiding met voldoende resultaat af te ronden, is de opleiding opgebouwd volgens het principe van LLO = Leven Lang Ontwikkelen. Dat betekend dat de opleiding in meerdere kleine onderdelen is opgesplitst. Elk onderdeel kun je apart doorwerken en examen voor doen. Behaal je een voldoende voor het examen, dan krijg je een officieel MBO certificaat voor dat onderdeel. Behaal je geen voldoende voor een onderdeel, dan kom je in aanmerking voor een officieel erkende Praktijkverklaring. 

Je kunt dus de verschillende losse onderdelen 'stapelen' en uiteindelijk als je alle onderdelen hebt doorlopen en voldoendes hebt behaald voor al je (praktijk)examens en generieke vakken: Nederlands, Rekenen en Burgerschap, in 2 jaar een MBO diploma halen op niveau 2. 

Opleidingsvorm

BBL leerweg

Beroeps Begeleidende Leerweg. Je volgt het programma van 4 dagen werken bij een van de aangesloten betonbedrijven en 1 dag theorie. Daarnaast heb je periodiek een lesweek met afwisselend theorie en praktijk.

Kosten

€ 0,00

Voor jou zijn er aan de opleiding geen kosten verbonden. PBO betaalt de opleiding, zorgt voor leermiddelen, een laptop, gereedschappen en je ontvangt ook PBO werkkleding.

Niveau

Niveau 2

Heb je een vmbo diploma Basis, dan stroom je in op niveau 2: Betontimmerman.

Opleidingsduur

2 jaar

Je kunt in 2 jaar alle onderdelen doorlopen en een niveau 2 diploma halen.

Als betontimmerman kun je

Betonwerk uitvoeren

Maatwerk (tekeningen vertalen in werk)

Bekistingen maken en plaatsen

Beton verwerken

Ontkisten en demonteren

Betonwerk uitvoeren

Maatvoeren

Prefab elementen plaatsen en zekeren

Diploma's

Betontimmerman

Betonvereniging

Basiskennis

Na het afronden van een betonopleiding, ontvangt iedere deelnemer een certificaat. 

Praktijkverklaring

Voor sommige mensen is het behalen van een mbo-diploma of mbo-certificaat een brug te ver. Praktijkleren met de praktijkverklaring biedt dan uitkomst: kortdurende scholing voor eenvoudige werkzaamheden, die de medewerker volledig op de werkvloer kan aanleren.

Deze leerweg is bedoeld voor medewerkers zonder startkwalificatie of met startkwalificatie als verder leren lastig is. De medewerker ontvangt een praktijkverklaring voor de geleerde werkprocessen. 

Mbo-certificaat

De opleiding is in meerdere kleine onderdelen opgesplitst. Elk onderdeel kun je apart doorwerken en examen voor doen. Behaal je een voldoende voor het examen, dan krijg je een officieel MBO certificaat voor dat onderdeel. Behaal je geen voldoende voor een onderdeel, dan kom je in aanmerking voor een officieel erkende Praktijkverklaring.

Mbo-diploma

Als alle onderdelen zijn doorlopen en voor alle (praktijk)examens en de generieke vakken (Nederlands, rekenen en burgerschap) een voldoende is behaald, kom je in aanmerking voor een officieel erkend MBO diploma. 

Inschrijven voor de opleiding

Betontimmerman

Persoonlijke informatie
Adresgegevens
Contacgegevens
Vooropleiding
Gewenste opleiding
Vraag of opmerking

PBO is een samenwerking van